Zwangere vrouw

Zwangere vrouw
Zwangere vrouw
Zwangere vrouw

Kunstenaar: Berry (Bertha Johanna) Holslag (1947 - ) Meer informatie
Straatnaam: Heinsiuslaan
  Winkelhof
Materiaal: Keramiek
Jaar van plaatsing: 2005

Omschrijving:

EEN VERWACHTINGSVOLLE TOEKOMST VERBEELD

Het beeld Zwangere vrouw van de kunstenaar Berry Holslag is een schenking van apotheek Boehmer ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de apotheek .

Het kunstwerk toont een hoogzwangere vrouw in een opvallende oranje jurk. De voorstelling staat symbool voor een verwachtingsvolle toekomst. Het is geplaatst op een hoge sokkel bekleed met een veelkleurig tegelpatroon. Holslag: ‘Het beeld is in overleg met en in opdracht van Guusta Huizer-Boehmer van Apotheek Boehmer gemaakt. De opdracht luidde het werk van een apotheek te verbeelden. Uitgangspunten waren hierbij begrippen als hulpverlening, ziekte, genezing, leven en dood. Aan deze uitgangspunten heb ik een positieve wending willen geven door mijn gekozen thema, een verwachtingsvolle toekomst, te verbeelden in een zwangere vrouw.’

Berry Holslag toont in haar beelden een verrassende kijk op gewone mensen. ‘Ik onderzoek in mijn werk de positie van de menselijke figuur in de alledaagse omgeving en speel een spel met kijkgewoonten en tradities.’ Zij vindt het Leiderdorpse beeld karakteristiek voor haar oeuvre.

Berry Holslag werd geboren in 1947 in Den Haag. Zij volgde haar opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag. De kunstenares maakt veelkleurige zeer herkenbare beelden in keramiek. Zij deed mee aan diverse exposities in musea en beeldentuinen.

Meer werk van haar is ondermeer te zien in de Merenwijk in Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Noordwijk, Wassenaar, Zoetermeer en Voorburg.

In het buitenland in Oslo (Noorwegen) en Knokke (België).

Plattegrond: