Koeien met Tractor

Koeien met Tractor
Koeien met Tractor
Koeien met Tractor
Koeien met Tractor

Kunstenaar: Joris Baudoin (1960 - ) Meer informatie
Straatnaam: Rotonde Leyhof
  Leyhof
Materiaal: Beton
Jaar van plaatsing: 1999

Omschrijving:

TOEGANKELIJKE ROTONDEKUNST IN DE LEYHOF

Deze beeldengroep is geplaatst in het veldje op de rotonde in de wijk Leyhof. De beeldengroep markeert de overgang van weiland naar nieuwbouw. Het bestaat uit vijf onderdelen: een tractor met boer en melkbus, twee koeien en twee losse melkbussen. Dit kunstwerk herinnert aan het Leiderdorpse melkvee verleden.De Groninger Blaarkop, een koeienras, komt van oudsher in en om Leiderdorp voor. De Lakenvelder wordt gehouden in het Westland.

Joris Baudoin maakt figuratieve herkenbare kunst. Het Leiderdorpse beeld is dan ook karakteristiek voor zijn werk. Hij wil dat een beeld iets zegt over de tijdgeest en over de omgeving: ‘Ik zie het beroep kunstenaar als dienstverlening. Je doet het werk voor een bepaalde doelgroep. Voor beelden in de openbare ruimte betekent dat voor iedereen die in de buurt van het kunstwerk woont, er langs komt of er op een andere manier bij betrokken is.’

Joris Baudoin werd in 1960 geboren in Den Bosch. In 1984 voltooide hij zijn studie aan de Kunstacademie Sint Joost in Breda. Baudoin maakt voornamelijk objecten, zoals (motor)fietsen, schapen en koeien, in beton en terrazzo, de meeste in opdracht. Hij maakte betonnen (motor)fietsen, en kleinere bronzen beelden voor particulieren met name in België, Duitsland en Frankrijk. Badoin heeft diverse exposities en presentaties op zijn naam staan in binnen- en buitenland.

Meer werk van hem is onder meer te zien in Zaltbommel De Dijker en in Rijswijk Schotse Hooglanders en Nieuwegein.

Plattegrond: