Ode aan de Muziek

Ode aan de Muziek
Ode aan de Muziek

Kunstenaar: Fredy E. (Frederika Elisabeth) Wubben (1940 - ) Meer informatie
Straatnaam: Engelendaal, ter hoogte van de Gallaslaan in het park
  Zijlkwartier
Materiaal: Beton, Plaatstaal, Rondstaal
Jaar van plaatsing: 2006

Omschrijving:

BEWEGENDE LIJNEN VERWIJZEN NAAR MUZIEK

Dit beeld is oorspronkelijk gemaakt voor gebouw de Muzenhof, waarin de muziekschool, de bibliotheek en een klein theater waren gehuisvest. Dit gebouw is in 2008 gesloopt.

De bewegende lijnen bovenin het beeld verwijzen naar muziekklanken. De Menswordingskerk is, volgens de kunstenares, dan ook een goed gekozen locatie voor de herplaatsing.

Het kunstwerk bestaat uit een stalen V die vanuit de grond omhoog rijst. De twee poten van de V zijn verbonden door drie staven die uitmonden in golfjes. De V-vorm is wit gelakt, de staven en de golfjes zijn zilverkleurig. Wubben: ‘In dit beeld zie je een voorzichtig begin van meerdere materialen verwerkt in een beeld: het witte ijzer in contrast met het zilvermetallic lijnenspel. In latere beelden gebruik ik ook brons en glas. De symboliek speelt nog steeds een rol in mijn werk, hoewel ik ook graag architectuur als uitgangspunt neem. In Leiderdorp heb ik geprobeerd een beeld neer te zetten dat de fantasie prikkelt.’

Fredy E. Wubben werd in 1940 in Den Haag geboren en volgde haar opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag, richting schilderen en beeldhouwen. Ze werkt met staal, brons, hout, papier en andere materialen. Wubben heeft verschillende tentoonstellingen op haar naam staan. Zij woont en werkt zowel in Nederland als in Spanje.

Meer werk van haar is onder meer te zien in Rotterdam, Amsterdam ZO, Heemskerk, Leidschendam en Delft.

Plattegrond: